Facebook logo. Klik her for at gå til Mennesker og Jobs Facebook side. LinkedIn logo. Klik her for at gå til Lene Davidsens LinkedIn profil. LinkedIn logo. Klik her for at gå til Lene Davidsens LinkedIn profil.
Menu

Fjolsernes Fremmarch og tilbagetog

Illustration af mennesker. Billedet fungerer som coverbillede.

 Tilgængelighed og adgang på prøve  

Integration og inklusion under  uddannelse              

Rummelighed og mangfoldighed på arbejde

 

Fjolsernes fremmarch og tilbagetog  

Velfærdssamfundets udvikling set med handicaphistoriske briller

 

Jeg tilhører den generation af mennesker med handicap, som er født og opvokset under velfærdssamfundets opblomstring, hvor vi fik støtte og adgang til uddannelse og job. På den led fik vi mulighed for at deltage i og bidrage til samfundet på lige fod med alle andre. Nu ser jeg et velfærdssamfund under pres, og jeg spørger mig selv, om min generation er en parentes i samfundets udvikling, eller bærer vores livshistorier og erfaringer kim til, hvordan vi alle sammen fortsat kan tage ansvar for udvikling af et smidigt og stærkt velfærdssamfund?

Jeg insisterer på det sidste, og ‘Fjolsernes fremmarch og tilbagetog‘ er mit opråb til middelklassen om, at tage vare på velfærden, mens de handicaphistoriske briller stiller skarpt på mine bud på et dannelsesideal for den ansvarlige samfundsborger. Styrken i et dynamisk velfærdssamfund er forebyggelse af social deroute ved fx sygdom og ledighed. Det er en af grundene til, at vi stadig har en stærk middelklasse. Til gengæld er det os med handicap, som har fået nye muligheder med adgang til uddannelse og job. Derfor er det hos os, at jeg ser mennesker der takker nej til hjælp eller støtte, når kræfterne rækker, fordi  kan klare sig selv med mindre hjælp.

’Fjolsernes fremmarch og tilbagetog’ er min kærlige hilsen til hele F-holdet: fruentimmere, folkehold, fattige, fallenter fjolser, fremmede og farende og kampen for stemmeret en kamp, der stadig er i fuld gang.

PDF